4 tips om te voorkomen dat het afdrukmateriaal niet volledig uithardt

Een afdruk maken is een werk van precisie. Het afdrukmateriaal kan vervormen of verplaatsen, niet volledig uitharden, luchtbellen bevatten, of incomplete marges repliceren. Afdrukmateriaal dat niet uithardt is één van de meest voorkomende problemen bij het maken van afdrukken. Dat is vervelend, zowel voor u als voor uw patiënt. U wilt echter voorkomen dat de afdruk opnieuw genomen moet worden. Gelukkig kan dit probleem gemakkelijk voorkomen worden als u de juiste trucjes kent.

De oorzaak achterhalen

Als het regelmatig voorkomt dat het afdrukmateriaal niet volledig uithard, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak, zodat u de procedure in uw praktijk kan herbekijken en optimaliseren.

Mogelijke oorzaken:

  • Het materiaal werd niet goed gemengd
  • De smeerlaag van acrylaten zorgt voor verhindering
  • Het afdrukmateriaal werd niet op de juiste temperatuur bewaard

Voorkomen dat het afdrukmateriaal niet volledig uithardT

Als de oorzaak eenmaal bekend is, kunt u een oplossing uitwerken. Er zijn een aantal trucjes die ik u kunt toepassen tijdens de voorbereiding van het maken van de afdruk. Met deze eenvoudige tips, voorkomt u dat het afdrukmateriaal niet volledig uithardt:

  1. Laat voorafgaand aan het plaatsen van de mengtip een beetje materiaal uit de cartridge vloeien, zodat het materiaal evenredig verdeeld wordt.
  2. Gebruik de mengtip die door de producent aangeraden wordt en breng een kleine hoeveelheid aan op een mengblokje.
  3. Verwijder de smeerlaag met alcohol of door te polijsten voorafgaand aan het nemen van de afdruk.
  4. Bewaar het afdrukmateriaal op kamertemperatuur, want een lage of hogere temperatuur heeft invloed op de uithardingstijd.

Bij dat laatste puntje kan het 3M™️ Impregum™️ Soft Polyether afdrukmateriaal u helpen. Dit is minder gevoelig voor temperatuurveranderingen en wordt daarom minder beïnvloed door fluctuaties in opslagtemperatuur dan VPS afdrukmateriaal.

U ziet het, het niet volledig uitharden van het afdrukmateriaal kan gemakkelijk voorkomen worden, maar het is een kwestie van de trucjes te kennen. Pas ze toe in uw praktijk om de procedure voor het maken van afdrukken te optimaliseren.


Infographics voor de perfecte impressie