Al eens gedacht aan instrumenten met zwarte coating?


Chirurgische technieken worden steeds geavanceerder opdat u als tandarts succesvolle ingrepen kan uitvoeren. Daarbij is de keuze van de juiste chirurgische instrumenten essentieel. Lees hier meer over instrumenten met een zwarte coating.


Een goede coating van uw instrumenten zorgt ervoor dat ze niet snel gaan slijten. De kwaliteit van het materiaal waaruit het instrument werd vervaardigd, is daarom van groot belang. Het verhoogt ook de efficiëntie en de levensduur van het instrument. Tips blijven hard en flexibel door het juiste materiaal en de juiste coating. Dit zorgt voor ervoor dat uw instrumenten langer scherp blijven en de randen niet afslijten.
 
Steeds vaker hebben patiënten nood aan restauratieve ingrepen tijdens hun bezoek aan uw praktijk. Om het beste resultaat trachten te bereiken ontwierp Hu-Friedy black line instrumenten. Deze instrumenten zijn uiterst glad en scherp en hebben een donkere coating aan de uiteinden. Deze coating is vervaardigd uit aluminium titanium nitride. Dit materiaal staat erom bekend om instrumenten makkelijker werkbaar en steviger te maken. Black Line_1
 
 
De zwarte laag zorgt ervoor dat de reflectie van het licht wordt tegengehouden waardoor ook de zichtbaarheid van het operatievlak wordt geoptimaliseerd. De zwarte tips zorgen voor een excellent contrast tegen het tandvlees wat zorgt voor een optimaal intra-oraal contrast. Deze geoptimaliseerde zichtbaarheid zorgt ervoor dat je meer precies tewerk kan gaan tijdens microchirurgische interventietechnieken. De instrumenten zijn bovendien ook nog licht waardoor vermoeidheid in de handen tijdens een behandeling minder vaak optreedt.  


 Black Line Hu-Friedy