Maak van Efficiëntie de troef van uw praktijk

U herkent het wel: Een patiënt komt binnen en u hebt een uur voorzien voor deze afspraak. Wat blijkt? De behandeling duurt langer dan verwacht. Tijd is kostbaar, niet enkel voor u, maar ook voor uw patiënt. Timemanagement en efficiëntie zijn meer dan ooit essentieel voor een succesvolle tandartspraktijk.

Patiënt is koning

De klant van om het even welke zaak is vandaag de dag gewoon aan een snelle service. Wanneer u op de site van een leveringsbedrijf een artikel bestelt, wordt het pakket vaak de volgende dag reeds aan huis geleverd. Ook uw patiënten verwachten steeds meer een ad hoc-service. Bovendien komen uw patiënten overwegend op weekdagen bij u langs en verlaten vaak de werkvloer om een bezoek te brengen aan uw praktijk. Daarom kan u het bijna niet maken om uw patiënt zijn/haar afspraak later van start te laten gaan door onvoorziene omstandigheden bij de voorgaande patiënt.  Timemanagement is in de gejaagde maatschappij van vandaag essentieel om uw klanten tevreden te houden. 
 
Door stiptheid als een kwaliteit van uw praktijk naar voren te schuiven, zal het vertrouwen van uw patiënten ook groeien. Flexibiliteit en efficiëntie spelen hierin een cruciale rol. Dit zal resulteren in een grotere klantenretentie aangezien de klanten binnen de voorziene tijd geholpen worden.
 

Goed plannen om efficiëntie te verhogen

U flexibel opstellen is een goede zaak, maar dit hoeft niet ten koste van uw privé-tijd te zijn. Daarom is het belangrijk uw agenda van bij het begin goed in te plannen. Hieronder vindt u enkele belangrijke tips om een productieve en efficiënte werkdag op te zetten:
 
Mature male patient looking at female receptionist using landline phone and computer at reception in dentist's clinic
1. Respecteer de openingsuren
Maak voor uzelf en uw klanten duidelijk welke normaal gezien de openingsuren van uw praktijk zijn.

2. Neem voldoende pauze
Om uw geconcentreerde modus te bewaren, is voldoende rust van tijd tot tijd van groot belang. Verdeel uw werkdag in blokken (voor- en namiddag) en neem een redelijk uitgebreide middagpauze om uw geest en lichaam te laten rusten.

3. Tracht uw planning met die van de patiënt te verzoenen
Wanneer een patiënt u belt of mailt om een afspraak te maken, kan u best eerst een voorstel doen dat het best in uw planning past. Indien een patiënt met een noodgeval zit, kan u bijna niet anders dan u flexibel op te stellen. U loopt anders het risico dat deze persoon een andere tandarts opzoekt.

4. Schat de duur van de behandeling op voorhand in
Wees u bij het inplannen van de afspraak ook steeds bewust van de duur van een bepaalde ingreep. Elke behandeling varieert natuurlijk van patiënt tot patiënt, maar door deze op basis van uw ervaring op voorhand goed in te schatten, zullen zowel u als uw patiënt minder voor onaangename verrassingen komen te staan.
 
Naast timemanagement kunnen de inrichting van uw praktijk en de materialen die u bij behandelingen gebruikt ook voor een grotere efficiëntie zorgen. Wat betreft de inrichting van uw werkplek is het Tray and Tub systeem heel interessant om sneller te kunnen werken. Door dit systeem te implementeren wordt u voorbereidings- en opruimtijd grondig ingekort. Ook bepaalde materialen zorgen ervoor dat een behandeling sneller zal verlopen en minder moeite vraagt. Fabrikanten trachten de procedures van hun dentale producten steeds te optimaliseren, zodat u efficiënter te werk kan gaan.


3M™ Filtek™ One Bulk Fill Afbeelding1

Om u te helpen op schema te blijven, heeft 3M bijvoorbeeld de procedure voor de meest voorkomende behandeling vereenvoudigd – de posterior restauratie. Door 3M™ Filtek™ One Bulk Fill restauratiemateriaal te combineren met een aantal producten in een efficiënte procedure, bereikt u nu eenvoudig en snel een optimaal resultaat mét behoud van esthetiek.
 
5 redenen waarom we 3M™ Filtek™ One Bulk Fill Restorative voor u hebben ontwikkeld.

1. Snel en gemakkelijk aanbrengen van wel 5 mm in één bewerking. Aanbrengen in lagen of dure dispensers zijn niet nodig.

2. Betere esthetiek² met een geoptimaliseerde opaciteit, zonder de uithardingsdiepte te verminderen.

3. Eenvoudig te verwerken en modelleren.³ Snelle en gemakkelijke plaatsing van de bulkvulling mogelijk.

4. Stressverlichting: Uitharding tot een diepte van 5 mm mogelijk.

5. Superieure bestendigheid tegen slijtage en uitstekende glansretentie. Met echte nanotechnologie van 3M.
 
New call-to-action