Witte glimlach voor kerst

Steeds meer patiënten brengen een bezoek aan de tandarts in de hoop met een stralend witte glimlach naar huis te gaan. Een mooi gebit is een belangrijk onderdeel geworden van ons schoonheidsideaal. 


Tandarts VS. Beautyshop

Mensen zijn steeds meer bereid om geld te investeren in mooie, gezonde tanden. Bleekproducten zoals whitening tandpasta of tandblekende kauwgom worden verbluffend goed verkocht. Webshops en diverse winkels bieden producten aan waardoor patiënten thuis hun tanden kunnen bleachen. Deze bevatten niet meer dan 0,1% waterstofperoxide.

Professionele bleekproducten met een concentratie van meer dan 0,1 % waterstofperoxide worden gebruikt door tandartsen. Deze zijn bijgevolg ook effectiever.

Waarom bleken?

Een stralende glimlach is de belangrijkste reden om voor bleken te kiezen. Veel vaker dan vroeger opteren oudere personen om te bleachen, aangezien een mooi gebit je een jongere uitstraling geeft. Ook een jeugdiger publiek is vragende partij.  

Er zijn natuurlijk ook medische redenen om een bleekbehandeling te ondergaan. Zo zijn er verkleuringen door trauma's en medicatie, maar ook verkleuringen door overmatig roken en het drinken van koffie.  

De procedure
  1. Tanden polijsten
  2. Een kleurbepaling doen
  3. Het tandvlees terugtrekken en een dam leggen. Deze dam uitharden met een polymerisatielamp, zodat het product de wortel niet aantast
  4. De tray passen
  5. Het bleekproduct in de tray spuiten, de patiënt laten toebijten en het product laten inwerken (duur van het inwerken afhankelijk van het product)
  6. Na de inwerkperiode het product met lauw water van de tanden spoelen

Blog Bleken CTA NL