Archimed: DESIGN DAT WERKT!

Archimed is dé referentie voor interieurarchitectuur en totaalrealisaties binnen de dentale en medische sector. Onze interieurarchitecten hebben een jarenlange ervaring en werken nauw en exclusief samen met één en dezelfde aannemer, DTA Projects. Hun doel? Uw praktijk op een zodanige manier vormgeven en inrichten dat ze rendabel(er) wordt. Kortom, het economisch succes van uw zaak is onze missie. Lees in dit blogartikel een interview met Orthopolis in Beringen over de samenwerking met Archimed. 


HOE BENT U BIJ ARCHIMED TERECHTGEKOMEN?

Dat gebeurde geheel per toeval. We werden enige tijd terug via mail op de hoogte gebracht van de opening van de nieuwe toonzaal in Beringen. Aangezien we van plan waren om onze praktijk in Beringen op te starten, was de link gauw gemaakt.

WAT HEEFT VOOR U DE DOORSLAG GEGEVEN BIJ DE KEUZE VOOR DTA?

Deze keuze werd gestuurd door Archimed. DTA is de vaste aannemer en heeft gezorgd voor de aankleding van de praktijk vertrekkende van de ruwbouw. Hun sterkste punt zit in het feit dat zij zelf hebben ingestaan voor de coördinatie van alle werken, en dit in nauw contact met de architect Valentijn Van Assche en binnenhuisarchitect. We waren oprecht verbaasd over de efficiëntie waarmee ze te werk gingen en de hoeveelheid werk die op korte periode werd verricht.

WAT IS VOOR U HET PRONKSTUK VAN UW PRAKTIJK & WAAROM?

De praktijk heeft twee blikvangers. Enerzijds is er de doorlopende glaswand langs de praktijkruimtes die voor een massa natuurlijk licht en een enorm ruimtelijk gevoel zorgt.

DSY-0049

 

Anderzijds ben ik erg tevreden over de leuke aankleding van de wachtzaal. Er werd gekozen voor foamcoated wachtbanken van het Antwerpse bedrijf Six Inch. Zij snijden een vorm naar keuze uit in polyurethaanschuim en bekleden deze met een waterdichte, rubberachtige coating. Bovendien werd een leuk armatuur gekozen in de vorm van een hexagon waarin meteen de nodige akoestische panelen verwerkt zijn. Gelijkaardige armaturen en akoestische panelen werden ook voorzien aan de balie en in de behandelruimtes.

DSY-0127 

WAREN ER BEPAALDE ZAKEN WAAR SPECIALE AANDACHT AAN MOEST GEGEVEN WORDEN? NADRUK OP HET FUNCTIONELE / HET ESTHETISCHE / INDELING VAN DE PRAKTIJK?

De uitdaging in onze praktijk was de indeling van de verschillende ruimtes. De bouwgrond in het centrum van Beringen was beperkt qua omvang en bovendien trapeziumvormig. Onze architect is erin geslaagd een mooi ontwerp af te leveren dat deze grond maximaal benut, maar logischerwijs met een trapeziumvormig grondplan. De indeling van de ruimtes werd talloze keren aangepast aangezien we een aantal specifieke eisen hadden. Telkens moesten drie praktijkruimtes naast elkaar liggen om als behandelaar vlot van stoel te kunnen wisselen, mét aandacht voor voldoende privacy voor de patiënten. We hadden graag veel daglicht in de praktijkruimtes. Een aparte gang voor patiënt en behandelaar was een vereiste. Zowel de sterilisatieruimte als de RX-ruimte hadden we graag vlakbij de behandelruimtes. Na heel wat puzzelwerk kwamen we tot een resultaat waar we erg tevreden mee zijn.

HOEVEEL TIJD HEEFT DE VERBOUWING PRECIES IN BESLAG GENOMEN? VAN START VAN DE WERKEN TOT OPLEVERING?

Het project heeft drie maanden (inclusief drie weken bouwverlof) in beslag genomen.


Archimed