Clearfil Universal Bond Quick: APPLY & GO!

Elke tandarts heeft nood aan de juiste adhesieven in zijn of haar praktijk. Door het vrij uitgebreid aanbod is de keuze van het juiste adhesief per toepassing niet altijd eenvoudig. Hierbij biedt CLEARFIL™ Universal Bond Quick verlichting doordat deze bonding een universele toepassing heeft en meteen werkt op basis van één eenvoudige stap. Ontdek waar deze unieke bonding het verschil kan maken voor uw praktijk.

Geen wachttijd

De CLEARFIL™ Universal Bond Quick zorgt ervoor dat het aanbrengen van een bonding een stuk sneller kan verlopen door de unieke en gepatenteerde Rapid Bond Technology van Kuraray Noritake. U hoeft dankzij deze innovatieve 1-component niet meer te wachten om verder te werken. Enkel aanbrengen, drogen en uitharden.

Deze versnelde manier van werken is mogelijk door de combinatie van het MDP-monomeer en hydrofiele monomeren die instaan voor optimale stabiliteit en vochtbestendigheid. Ook het uitgebreid inwrijven en aanbrengen van meerdere lagen is hierdoor volledig overbodig geworden. Dit levert voor zowel u als uw patiënten een aanzienlijke tijdswinst op. 

 

Dunne filmlaag

De CLEARFIL™ Universal Bond Quick heeft met zijn 5 tot 10 μm een zeer fijne filmlaag. De innovatieve combinatie van amidemonomeren zorgt voor een uitstekende vochtbestendige bondinglaag. Hierdoor is het risico op verkleuring langs de randen van uw restauraties zeer beperkt en bent u zeker van een perfect resultaat bij verschillende restauraties. 

Ruim indicatiegebied

Deze nieuwe universele bonding hecht aan een zeer ruime selectie van dentale materialen zoals o.a. composieten, zirkoniumoxide, glaskeramiek en metalen. Met de CLEARFIL™ Universal Bond Quick kunt u ook rekenen op een betrouwbare bonding die geschikt is voor verschillende toepassingen zoals alle directe en indirecte restauraties, reparaties en stompopbouwingen. U kiest volledig zelf hoe u het product wilt gebruiken. Van self-etch, selective-etch tot total-etch, de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Hierdoor kunt u slechts één product gebruiken voor meerdere indicaties.

Screen Shot 2018-02-08 at 18.16.51 (2)-603406-edited.png

 

Lage waterabsorptie

Één van de belangrijke fundamenten voor een gepolymeriseerde bonding is een lage waterabsorptie. De CLEARFIL™ Universal Bond Quick is zeer hydrofiel en stimuleert een snelle en optimale penetratie in het tandweefsel. Zo wordt de stabiliteit van de bonding gemaximaliseerd en wordt mogelijke secundaire cariës vermeden. De monomeren die aanwezig zijn in CLEARFIL™ Universal Bond Quick zorgen voor een superieure stabiliteit, vochtbestendigheid en een duurzaam resultaat.

Conclusie

Deze universele 1-component en lichtuithardende bonding zorgt voor een zeer brede waaier aan mogelijkheden voor uw praktijk. Uitgebreid inwrijven, het aanbrengen van meerdere lagen en een lange wachttijd zijn hierdoor verleden tijd. Met de CLEARFIL™ Universal Bond Quick werkt u een stuk sneller dat zowel voor u als uw patiënten een aanzienlijk voordeel oplevert.


Ontdek CLEARFIL Universal Bond Quick