Esthetische restauraties: makkelijk een natuurlijke look bereiken

In deze blog bespreken we esthetische restauraties, die zelfs voor de meest ervaren tandarts een uitdaging kunnen vormen. Ze worden soms als moeilijk en tijdrovend bestempeld. Een mooi esthetische resultaat bekomen in een restauratie van de Klasse IV is vaak niet evident vanwege de essentiële kenmerken van de voortanden, die verschillen van patiënt tot patiënt.
 

Doel: een natuurlijke look

Het doel van een esthetische restauratie is een natuurlijke look te bekomen. Daarom is het belangrijk om bij elke restauratie te kijken naar de morfologie en kleurintensiteit van de tanden om vervolgens de restauratie daarop te baseren. De voortanden hebben nu eenmaal bepaalde kenmerken, die aanzienlijk kunnen verschillen van patiënt tot patiënt en die ook de uniciteit van het gebit bepalen.
De 3 belangrijkste kenmerken zijn:
  • Variërende doorzichtigheid en opaalglans in de incisale rand
  • Tandranden
  • Oppervlaktemorfologie
Het is relatief moeilijk om deze specifieke kenmerken te reproduceren. De complexiteit van een esthetische restauratie hoeft daarom niet als een obstakel te worden ervaren. Zie dit type restauratie als een gelegenheid om al uw esthetische vaardigheden te trainen en te etaleren. Een beredeneerde keuze van het materiaal waarmee u wil werken, is de basis om zelfzeker aan een restauratie te beginnen. 
 
Dia1-1
 

composiet: Applicatie en kleurenpallet 

Het is klinisch bewezen dat IPS Empress Direct van Ivoclar Vivadent een composiet is met een efficiënte applicatiemethode en een brede keuze aan kleurtinten. Met de IPS Empress Direct kan u makkelijker restaureren en daarenboven de gewenste natuurlijke look verkrijgen. Recent werden de eigenschappen om het materiaal te bewerken geoptimaliseerd. IPS Empress Direct bevat namelijk kleine vulstofdeeltjes die de bewerking van het materiaal vergemakkelijken. Met de Cavifil Injector kan de composiet snel en egaal worden aangebracht. Omdat deze composiet minder kleeft, kan u het materiaal moeiteloos en precies bijwerken naar de gewenste vorm. 

De IPS Empress Direct  biedt tandartsen alle essentiële benodigdheden aan om esthetische restauraties uit te voeren. In het kleurenassortiment van de IPS Empress Direct zit onder andere de tint Trans Opal. Die kan de specifieke kenmerken van de voortanden het best nabootsen. De Trans Opal bevat namelijk speciale micro-opale vullingen, die in staat zijn om de doorzichtigheid en de kleur in de natuurlijke opaalglans van de voortanden te reproduceren.

Om de kenmerken in de incisale rand te benaderen, kan u best opteren voor de toepassing transculent en de kleur Trans 30. Daarnaast heeft Ivoclar Vivadent ook nog IPS Empress Direct Opaque in haar assortimentDeze composiet pakt ernstige verkleuringen op de tanden aan en maskeert ze. IPS Empress Direct is gebaseerd op het A-D-kleurensysteem en gebruikers kunnen vanaf het eerste moment creatief aan de slag. Een selectie van 32 kleurtinten en vijf translucentieniveaus zorgen voor hoge flexibiliteit bij het creëren van natuurlijke restauraties.

  • Optimale bewerking en precieze contouring 
  • Efficiënte techniek om in laagjes te werken om de procedure op die manier te vereenvoudigen
  • Excellent te polijsten met als resultaat een langdurige natuurlijke glans

 

New call-to-action

IPS Empress® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.