Futar Cut & Trim Fast: de nieuwkomer in de Futar® familie

De Futar® productfamilie van Kettenbach bestaat uit een aantal spuitbare en dimensioneel blijvend stabiele additiesiliconen die gebruikt kunnen worden om snel en gemakkelijk beet- en/of MRA-pijlpuntregistraties te doen. Tot voor kort bestond de familie uit vijf producten: Futar®, Futar® Fast, Futar D Slow, Futar® D en Futar®D Fast.

Futar® D is extra hard beetregistratiemateriaal en levert zeer accurate resultaten. Zijn broertje, Futar® D Fast, heeft dezelfde eigenschappen, maar werkt twee keer zo snel. Futar D is onder andere geschikt voor het maken van een snelle functionele randafvorming. Beide producten worden vaak gebruikt om de juiste beetbepaling te kunnen registreren, bij voorkeur in een gesloten beet.

Futar® en Futar® Fast zijn de zachtere varianten. Ze leveren accurate resultaten met maximaal comfort. Futar® Fast combineert dat comfort ook nog eens met snelheid: een extra korte werkingstijd en materiaal dat gemakkelijk te bewerken is met een scalpel. Dankzij hun flexibiliteit kunnen beide producten gebruikt worden voor een volledige occlusale beetregistratie.

Nog niet zo lang geleden werd er een vijfde lid toegevoegd aan de Futar® familie. De nieuwste telg kreeg de naam Futar® Cut & Trim Fast, een product dat heel wat voordelen biedt voor zowel de tandarts en de tandtechnicus, als de patiënt.

Maak kennis met Futar® Cut & Trim Fast

Futar® Cut & Trim Fast werkt nog efficiënter. Het materiaal hardt sneller uit, is flexibeler en kan gemakkelijker bewerkt worden met een freesmachine of scalpel. Het kan gebruikt worden met kortere en dunnere mengtips, waardoor u weer wat geld bespaart. Dankzij zijn lage elasticiteitsmodules is Futar® Cut & Trim Fast zeer geschikt voor een occlusale end-to-end beet.

 

Waarom Futar® Cut & Trim Fast?

Futar® Cut & Trim Fast kan tijd (en geld) besparen, maar heeft ook nog heel wat andere voordelen. We sommen ze even voor u op:

  • Eenvoudig te gebruiken (ook intra oraal)
  • Zeer accurate beetregistratie in slechts enkele minuten tijd
  • Extra hard materiaal (Shore-D 35)
  • Extra snel: 15 seconden werkingstijd en 45 seconden intra orale uithardingstijd
  • Gemakkelijk te bewerken met scalpel of freesmachine
  • Wordt gebruikt met kortere en dunnere mengtips (minder verspilling van materiaal)
  • Gemakkelijk te scannen met alle CAD/CAM-systemen die momenteel beschikbaar zijn
  • Optimale scanresultaten (zonder het gebruik van poeder) en foutloze beeldreproductie
  • Kan ook gebruikt worden voor standaard beetregistraties
  • Eén materiaal voor vele toepassingen

Alle Futar® producten zitten gebruiksklaar in de verpakking en worden hygiënisch aangebracht met een doseerpistool. Het materiaal vloeit niet in de interdentale ruimten en kan dus gemakkelijk uit de mond genomen worden.

Niet enkel de tandarts zal de siliconenmaterialen van Kettenbach weten te waarderen, maar ook de tandtechnicus. Zelfs de patiënt heeft er baat bij, want het proces verloopt veel sneller, waardoor hij minder tijd in de stoel doorbrengt.

Heeft u interesse in een product uit de Futar® familie? Download de brochure!

Futar family - Download brochure