Tijd besparen met gekleurde instrumenten trays en reinigingscassettes

Eén van de grootste uitdagingen in de tandartspraktijk is het garanderen van een snelle en betrouwbare infectiecontrole. Elke behandeling vereist andere instrumenten en er is vaak weinig tijd om de instrumenten klaar te maken voor de volgende patiënt. De assistent moet zich meestal bezighouden met zowel de patiënt als de instrumenten, en dan ontbreekt de tijd om de instrumenten nauwkeurig te reinigen en te steriliseren. Het is dus noodzakelijk om dit proces zo vlot mogelijk te laten verlopen. De E-Z Jett cassettes en B-Lok trays van Zirc kunnen u daarbij helpen.

Gebruiksvriendelijke cassettes en trays voor tandartsinstrumenten

De instrumentenorganisatie omvat veel afzonderlijke fases: afruimen van de gebruikte trays, reinigen en desinfecteren, testen, verpakken, steriliseren en opbergen. Door gebruiksvriendelijke en gekleurde reinigingscassettes en instrumenten trays te gebruiken, kan dit proces veel vlotter verlopen. Het kan u heel wat tijd besparen, en dat terwijl een betrouwbare infectiecontrole gegarandeerd wordt.

E-Z Jett cassettes

In de Zirc E-Z Jett cassettes kan u uw instrumentensets veilig in opbergen. Dankzij het open design kunnen de instrumenten perfect gereinigd, gedesinfecteerd en gesteriliseerd worden in eender welk reinigings- of desinfectieapparaat, ook in autoclaven. De kleurcodering maakt het gemakkelijk om bepaalde sets toe te wijzen aan bepaalde behandelaars, behandelkamers of de aard van de behandeling.

 

 

B-Lok trays

De Zirc B-Lok instrumenten trays met deksel helpen de assistent met de infectiecontrole. Na sterilisatie worden de instrumenten en andere toebehoren op de tray gesorteerd. Het doorzichtige deksel beschermt de instrumenten tegen kruiscontaminatie, zorgt ervoor dat de inhoud altijd herkenbaar is en maakt veilig vervoer naar een andere ruimte mogelijk. Na de volgende behandeling worden de gebruikte instrumenten opnieuw op de tray gelegd.

Voordelen van het gebruik van E-Z Jett cassettes en B-Lok trays

Tandartsen die de Zirc E-Z Jett cassettes en de B-Lok trays gebruiken in hun praktijk, vinden het een hele verbetering. Er zijn allerlei voordelen aan verbonden die de instrumentenorganisatie bevorderen:

  • U bespaart heel wat tijd, want de organisatie van instrumenten verloopt veel vlotter.
  • De kleurcodes maken het gemakkelijk om instrumentensets toe te kennen aan bepaalde behandelaars, behandelkamers en bepaalde procedures.
  • De instrumenten moeten niet keer op keer opnieuw gesorteerd worden omdat de sets voor bepaalde behandelingen samen gereinigd worden.
  • De instrumenten worden goed beschermd, waardoor hun levensduur wordt verlengd.
  • Een betrouwbare infectiecontrole wordt gegarandeerd: het vervoer naar de sterilisatieruimte en het opnieuw klaarleggen van de instrumenten gebeurt op een veilige manier.
  • Het is niet meer nodig om de afzonderlijke instrumenten in de hand te nemen waardoor het risico op verwondingen bij het praktijkpersoneel aanzienlijk beperkt wordt.

Uit onderzoek bij twaalf praktijken die gedurende 45 dagen deze cassettes en trays in gebruik namen, blijkt dat er per behandeling een aantal minuten bespaard kan worden, alleen al door behandelingsspecifieke instrumentensets te gebruiken. Alles kan voor de behandeling klaargezet worden en het is niet meer nodig om naar instrumenten te zoeken in opbergladen in de spreekkamer.

Het ontwerp van de instrumenten trays en cassettes is afgestemd op de behoeften van de tandheelkundige processen: lichtgewicht, antimicrobieel uitgeruste materialen, antislipvoetjes en veilig sluitende afdekkingen. Zowel de cassettes als de trays zijn leverbaar in meerdere kleuren.


Bent u op zoek naar meer tips om de processen te optimaliseren en kosten te besparen in uw praktijk?
In het artikel "Efficiëntie vergroten in de tandartspraktijk met Tray & Tub" leest u hoe u met zo'n systeem heel wat tijd kan besparen.

 Ontdek de Zirc instrumenten trays voor tandartsen