Henry Schein staat nummer 1 op de FORTUNE-lijst van 'World's Most Admired Companies'

Henry Schein kondigde vandaag aan dat het bedrijf op de eerste plaats binnen zijn categorie staat op de FORTUNE-lijst van de "World's Most Admired Companies" van 2019. Met deze erkenning door FORTUNE wordt Henry Schein voor het 18e achtereenvolgende jaar op de lijst genoemd.
Bovendien eindigde Henry Schein ook op de eerste plaats bij de groothandelaars in alle acht subcategorieën waaruit de ranglijst van de Health Care-branche bestaat: innovatie, personeelsmanagement, gebruik van bedrijfsmiddelen, maatschappelijke verantwoordelijkheid, managementkwaliteit, beleggingswaarde op lange termijn, kwaliteit van producten/diensten en wereldwijde concurrentie.
 
“Sinds onze oprichting 87 jaar geleden, hebben wij bij Henry Schein ons van meet af aan ingezet om de kracht van ons bedrijf af te stemmen op de behoeften van de maatschappij. We zijn dan ook zeer vereerd dat we worden genoemd in de lijst van de World's Most Admired Companies van FORTUNE,” aldus Stanley M. Bergman, voorzitter en algemeen directeur van Henry Schein. "Deze erkenning is een eerbewijs aan de toewijding van het Team Schein om onze klanten, leveranciers, investeerders en de maatschappij te dienen, alsmede aan onze wereldwijde filosofie ‘help health happen'."
Volgens FORTUNE is de lijst van de “World’s Most Admired Companies” de bekroning van de reputatie van de onderneming. De complete ranglijst is gepubliceerd op de website van Fortune. 
 


Over Henry Schein

Henry Schein is een onderneming die oplossingen biedt aan professionals in de gezondheidszorg via een netwerk van mensen en technologie. Met meer dan 22.000 Team Schein Members die wereldwijd ruim 1 miljoen klanten bedienen, is het bedrijf 's werelds grootste leverancier van zakelijke, klinische, technologische en supply chain oplossingen om de efficiëntie van tandheelkundige, diergezondheids-, en medische praktijken te verbeteren. De onderneming levert tevens aan tandheelkundige laboratoria, overheids- en institutionele gezondheidsinstellingen en andere voorzieningen voor gezondheidszorg.
 
Als Fortune 500®-bedrijf en lid van de S&P 500®- en de NASDAQ 100®-index, biedt Henry Schein's netwerk van vertrouwde adviseurs zorgprofessionals de waardevolle oplossingen die ze nodig hebben om operationeel succesvol te kunnen zijn en hun klinische resultaten te verbeteren. De onderneming biedt haar klanten behalve een breed pakket aan financiële diensten, ook exclusieve, innovatieve producten en oplossingen, inclusief praktijkmanagementsoftware, oplossingen voor e-commerce en specialistische en chirurgische producten. Henry Schein opereert via een gecentraliseerd en geautomatiseerd distributienetwerk, met ruim 120.000 merkproducten en eigen merkproducten op voorraad, evenals ruim 180.000 speciaal vervaardigde aanvullende producten op bestelling.
 
Logo_HS_Dental_rgb