Henry Schein: WERELDWIJDE SAMENWERKING MET INTERNATIONAL COLLEGE OF DENTISTS


Henry Schein gaat wereldwijde samenwerking aan met International College Of Dentists. Henry Schein is benoemd tot Exclusive Centennial Partner voor het 2020 Centennial Celebration en verlengt de steun aan ICD Global Visionary Fund.


Henry Schein heeft bekendgemaakt een nieuw samenwerkingsverband aan te gaan met het International College of Dentists (ICD) door exclusief partner te worden voor de evenementen rondom het 100-jarige jubileum van de organisatie.
 
ICD Global Visionary FundICD (Honoring the World’s Leading Dentists Since 1920™) organiseert een reeks bijzondere evenementen met als thema “het vieren van de eerste honderd jaar.” Deze zullen verspreid over 2020 plaatsvinden en eindigen met een gala tijdens de ICD 2020 International Council meeting op 13 november 2020, in Nagoya, Japan.
 

 

Via Henry Schein Cares, het programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, gaat Henry Schein samenwerken met ICD bij wijze van eerbetoon aan de indrukwekkende en waardevolle bijdragen van zijn leden en om het bereik van beide organisaties op het gebied van onderwijs, training en humanitaire initiatieven te vergroten. De nieuwe overeenkomst leidt ook tot verlenging van de reeds vier jaar durende betrokkenheid van Henry Schein bij het Global Visionary Fund (GVF) van ICD, een liefdadigheidsfonds dat in 2013 werd opgericht ter bevordering van de tandheelkundige volksgezondheid en de beroepsgroep.
 
Met de bijdragen van Henry Schein Cares biedt GVF financiële ondersteuning aan ICD Fellows en andere vrijwilligers die liefdadigheidswerk verrichten. Het accent ligt hierbij op humanitaire projecten op het gebied van tandheelkundige zorg en doorlopende initiatieven op het gebied van tandheelkundige voorlichting. GVF steunt vooral projecten die aantonen dat duurzame verbetering van de tandheelkundige gezondheid over de hele wereld mogelijk is.
 
 “We zijn verheugd over onze aansluiting bij het International College of Dentists met zijn prachtige historie. Het is een eer deel uit te mogen maken van zijn toekomst. We willen alles wat het ICD bereikt heeft voor de beroepsgroep en de inzet en toewijding van al zijn leden in het zonnetje zetten,” aldus Stanley M. Bergman, Chairman of the Board en Chief Executive Officer van Henry Schein, Inc. “De banden tussen het ICD en het team van Schein zijn de afgelopen 10 jaar steeds sterker geworden. We erkennen de belangrijke link tussen mondgezondheid en de algemene gezondheid en willen ons ervoor inzetten dat onderbedeelde gemeenschappen overal ter wereld toegang krijgen tot gezondheidszorg. We huldigen het International Council en zijn international officers en leden die de secties en regio's van het ICD vertegenwoordigen voor de visie en het leiderschap waarvan de oprichters een eeuw geleden al blijk gaven.”
 
Dr. Louis Ottofy en Dr. Tsurukichi Okumura deelden namelijk de visie dat tandartsen die uitblonken in professionele collegialiteit en vriendschap erkenning verdienden en dat de tandheelkunde wereldwijd bevorderd moest worden. Ze besloten in 1920 tot oprichting van het ICD dat vandaag de dag ruim 12.000 fellows telt in 122 aangesloten landen.
“Dit wordt wereldwijd een bijzonder evenement voor zowel de leiding van de organisatie als onze leden die zich gezamenlijk inzetten voor een indrukwekkend jaar vol feestelijkheden, collegialiteit en kameraadschap”, aldus Dr. Dov Sydney, algemeen voorzitter voor de jubileumactiviteiten, International Editor en Director of Communications van ICD. “We danken Henry Schein voor de voortdurende steun, die extra welkom is bij onze gezamenlijke inspanningen om de tandheelkundige professie en de vakkennis wereldwijd te bevorderen en te verspreiden.”
 
Alle wereldwijde evenementen worden gepubliceerd op de ICD-website, www.icd.org, waar een speciale plaats wordt ingeruimd voor updates en informatie rond het eeuwfeest en een fotogalerij. 

 
Over Henry Schein Cares78a1f76203c562c3d7c318765865da44_XL

Henry Schein Cares steunt op vier pilaren: de leden van Team Schein stimuleren om hun volledige potentieel te ontwikkelen, zorgen voor het nemen van verantwoordelijkheid door ethische bedrijfspraktijken uit te breiden naar alle niveaus binnen Henry Schein, ecologische duurzaamheid te promoten, en misdeelde bevolkingsgroepen en groepen met een hoog risico over de hele wereld een betere toegang tot de gezondheidszorg te geven. De activiteiten voor de gezondheidszorg die door Henry Schein Cares worden ondersteund richten zich op drie hoofdaspecten: welzijn bevorderen, capaciteit opbouwen voor het leveren van diensten voor de gezondheidszorg, en helpen bij het voorbereid zijn op rampen en hulpverlening.

 
De filosofie achter Henry Schein Cares – stevig verankerd in een grondig besef van sociale verantwoordelijkheid en het concept van verlicht eigenbelang, zoals uitgedragen door Benjamin Franklin – is een visie van ‘het goed doen door goed te doen’. Via de inspanningen van Henry Schein Cares om de toegang tot de zorg te verbeteren voor hulpbehoevenden gelooft het bedrijf haar succes op de lange termijn te kunnen bevorderen. De blog ‘Helping Health Happen’ is een platform waarop werkers in de gezondheidszorg hun ervaringen als vrijwilliger in de hulpverlening aan hulpbehoevenden over de hele wereld kunnen delen. Ga voor meer informatie over de manier waarop Henry Schein Cares een verschil maakt naar onze blog: www.helpinghealthhappen.org.

Over Henry Schein

Henry Schein, Inc. (NASDAQ: HSIC) is een onderneming die oplossingen biedt aan professionals in de gezondheidszorg via een netwerk van mensen en technologie. Met meer dan 22.000 Team Schein Members die wereldwijd ruim 1 miljoen klanten bedienen, is het bedrijf 's werelds grootste leverancier van zakelijke, klinische, technologische en supply chain oplossingen om de efficiëntie van tandheelkundige, diergezondheids-, en medische praktijken te verbeteren. De onderneming levert tevens aan tandheelkundige laboratoria, overheids- en institutionele gezondheidsinstellingen en andere voorzieningen voor gezondheidszorg.
Als Fortune 500®-bedrijf en lid van de S&P 500®- en de NASDAQ 100®-index, biedt Henry Schein's netwerk van vertrouwde adviseurs zorgprofessionals de waardevolle oplossingen die ze nodig hebben om operationeel succesvol te kunnen zijn en hun klinische resultaten te verbeteren. De onderneming biedt haar klanten behalve een breed pakket aan financiële diensten, ook exclusieve, innovatieve producten en oplossingen, inclusief praktijkmanagementsoftware, oplossingen voor e-commerce en specialistische en chirurgische producten.
 
Henry Schein opereert via een gecentraliseerd en geautomatiseerd distributienetwerk, met ruim 120.000 merkproducten en eigen merkproducten op voorraad, evenals ruim 180.000 speciaal vervaardigde aanvullende producten op bestelling. Vanuit zijn hoofdkwartier in Melville, New York, is Henry Schein rechtstreeks of via dochterondernemingen actief in 34 landen.Meer informatie vindt u via http://www.henryschein.com.

 


Contactpersonen

Ann Marie Gothard, Vice President, Corporate Media Relations, Annmarie.Gothard@henryschein.com, +1 631-390-8169
en Stefanie Fleige, Senior Manager, International Corporate Communications, Stefanie.Fleige@henryschein.de, +49 40 65668 691