MYDENT: VOORBIJ DE TANDHEELKUNDE, EEN VERHAAL VAN VERBINDING EN TOEWIJDING

In de wereld van mondzorgcentra en orthodontiepraktijken onderscheidt MyDent zich niet alleen door hoogwaardige tandheelkundige zorg, maar vooral door hun betrokkenheid bij medewerkers en patiënten. In een exclusief interview met Nora Ennahachi, Operationeel Directrice bij MyDent, ontdekten we inspirerende initiatieven die verder reiken dan de tandartsstoel. MyDent is niet alleen een sterke partner van Henry Schein, maar ook een baken van verbinding in de regio's Utrecht en Rotterdam, die zich weet te differentiëren van andere praktijken met hun bijzondere acties.

IMG-20231217-WA0001INITIATIEF 1: De Wensboom - van patiënten naar medewerkers

Een Unieke Traditie:
De Wensboom van MyDent, gestart zeven jaar geleden in de wachtzaal van hun Utrechtse praktijk, heeft niet alleen een visuele charme toegevoegd, maar heeft ook de harten van patiënten veroverd. De diversiteit aan wensen, variërend van mondzorgbehandelingen voor minderbedeelden tot weekendjes weg en verzoeningen met familieleden, weerspiegelt de rijke samenleving die MyDent bedient. Het managementteam selecteerde vervolgens de meest unieke, leuke en haalbare wensen om in vervulling te laten gaan. Soms in overleg met behandelaren.

Dit jaar neemt MyDent een nieuwe wending door de Wensboom speciaal voor medewerkers op te zetten. Als blijk van waardering voor hun onvermoeibare toewijding aan de praktijk en de patiënten, worden de rollen omgedraaid. MyDent streeft ernaar niet alleen zorg te bieden aan hun patiënten, maar ook aan hun eigen team.

 

INITIATIEF 2: betaalbare mondzorg voor iedereen2802 

Samenwerking met De Sociale Tandarts en Politieke Beweging:
MyDent is niet alleen een tandheelkundige praktijk; het is een beweging voor betaalbare mondzorg. Jaarlijks nemen ze deel aan de Tandartsendag in samenwerking met De Sociale Tandarts en Stichting Anders in Rotterdam. Het doel is duidelijk: belangeloos patiënten behandelen en aandacht vragen voor de uitdagingen van betaalbare mondzorg.

De betrokkenheid van MyDent gaat verder dan de tandartspraktijk. Ze streven ernaar de politieke agenda te beïnvloeden en de discussie over betaalbare mondzorg naar voren te brengen. Door samen te werken met De Sociale Tandarts en de Stichting willen ze hun impact vergroten en dit initiatief uitbreiden.

 

INITIATIEF 3: waardering voor medewerkers - teambuilding in Marrakech

Dankbaarheid en reflectie:
Nora en haar team hechten niet alleen waarde aan hun 45 medewerkers; ze vieren hen. De toewijding van de medewerkers, van het thuisbrengen van patiënten tot het vervangen van een zieke collega, verdient erkenning. Om hun dankbaarheid te tonen, ging MyDent afgelopen zomer op een onvergetelijke teambuildings naar Marrakech.

photo-58  photo-103  photo-261

Als een weerspiegeling van de samenleving die ze dienen, benadrukt MyDent het belang van zich gezien en gehoord voelen, ongeacht je afkomst, religie of geaardheid. Het gaat niet alleen om hard werken, maar ook om medeleven, ontspanning en plezier. Deze unieke reis versterkte de banden van het team zo hard, dat het management besloten heeft om elk jaar een fantastische reis te maken naar een bestemming die nauw aan het hart ligt van 1 van de medewerkers.

photo-222  photo-69  photo-451

Conclusie
MyDent bewijst dat tandheelkunde verder gaat dan het verzorgen van gebitten. MyDent wil een bron van verbinding en waardering zijn en impact creeëren op levens. Nora en haar team laten zien dat door medewerkers en patiënten te waarderen, betrokken te zijn bij de gemeenschap en te streven naar verbetering op alle niveaus, ze niet alleen glimlachen herstellen, maar ook een diepgaande positieve invloed hebben op de wereld om hen heen.

DSC_8508 (1)  DSC_9084