Henry Schein’s ondersteunt met Practice Pink de strijd tegen kanker

Henry Schein kondigde aan dat het bedrijf opnieuw door middel van haar Practice Pink™- programma non-profitorganisaties zal ondersteunen die gericht zijn op de strijd tegen kanker. Via het al 13 jaar actieve programma heeft Henry Schein meer dan 1,6 miljoen dollar gedoneerd voor het bevorderen van de vroegtijdige opsporing van kanker, het verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg, alsmede voor onderzoek en preventie.


Samen met niet-gouvernementele organisaties en leveranciers uit Noord-Amerika en Europa helpt Henry Schein tandartsen en zorgprofessionals om bewustzijn te kweken en geld in te zamelen voor een remedie voor borstkanker en andere soorten kanker door hun klanten een assortiment 'pink'-producten aan te bieden, waaronder medische verbruiksartikelen, praktijkbenodigdheden en kleding.

 

Van oktober tot december wordt een percentage van de omzet van deze 'pink' producten van Henry Schein België gedoneerd aan CliniClowns België. CliniClowns België brengen afleiding en vreugde voor kinderen die door ziekte en/of handicap in het ziekenhuis moeten verblijven en daardoor weinig contact hebben met hun omgeving. Door middel van improvisatie proberen de clowns afleiding te creëren in de vier muren van een ziekenhuiskamer. Voor de clowns is elk kind uniek en het clownspel is volledig aangepast aan het karakter en de fantasiewereld van het kind. Dankzij hun jarenlange ervaring kennen de clowns de emotionele wereld van een kind heel goed. Ze bezoeken nu wekelijks 30 ziekenhuizen in heel België. Als onderdeel van hun activiteiten bezoeken Cliniclowns België ook jaarlijks het oncokamp waar kankerpatiënten uit heel België aan deelnemen. *)

”De strijd tegen kanker is de strijd van ons allen; alleen door samen te werken en onze gezamenlijke kracht te gebruiken, kunnen onze inspanningen het maximale effect hebben” zegt Stanley M. Bergman, Chairman of the Board en Chief Executive Officer van Henry Schein. ”Wij van Team Schein bedanken onze klanten en leveranciers voor hun ondersteuning van het Practice Pink-programma. We kijken uit naar het verder nastreven van ons gezamenlijke doel van een kankervrije wereld.”

Practice Pink is een initiatief van Henry Schein Cares, het wereldwijde programma van het bedrijf voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Henry Schein Cares berust op vier pijlers: het aanmoedigen van leden van Team Schein om hun doelstellingen te bereiken, het zorgen voor verantwoordingsplicht door ethische zakelijke praktijken naar alle niveaus binnen Henry Schein uit te breiden, het bevorderen van milieuduurzaamheid en het verbeteren van de toegankelijkheid tot gezondheidszorg voor minderbedeelden en risicogemeenschappen over de hele wereld.

de0919_042_be-nl_z31_xl_teaser